نگهداری و مراقبت

چگونه کفپوش ماشین را تمیز کنیم؟

نگهداری کفپوش

نگهداری و مراقبت مناسب از هر محصولی کلید استفاده طولانی مدت از آن است و کفپوش خودرو هم از این قاعده مستثنی نیست. کفپایی‌ها به گونه‌ای ساخته‌ می‌شوند تا کثیف و آشغال‌ها را به خود جذب نمایند تا از پخش شدن آن در خودرو جلوگیری کنند. شما با نگهداری اصولی از کفپوش نه تنها باعث طولانی شدن عمر مفید آن می‌شوید به حفظ زیبایی آن نیز کمک می‌کنید. مهم نیست که چقدر احتیاط کنید که داخل اتومبیل خود را تمیز نگه دارید, خاک و کثیفی وارد می شوند. خوردن و آشامیدن داخل خودرو باعث کثیف شدن کفپوش خودرو به مرور زمان می‌شود. علاوه بر آن کفش شما هم عامل دیگریست که انواع کثیفی را به خود میگرد و به داخل ماشین منتقل می‌کند.

در این مقاله قصد داریم تا تمیز کردن انواع کفپوش خودرو را توضیج دهیم.

 

شستن کفپوش‌های سه‌بعدی و پنج‌بعدی

به واسطه چرم مرغوب استفاده شده در کفپوش سه‌بعدی و کفپوش پنج‌بعدی می‌توانید به راحتی آن‌ها را بشویید. برای تمیز کردن کفپوش‌ها گام‌های زیر را انجام دهید:

گام اول: کفپوش‌ها را از خودرو خارج کرده و آن‎‌ها را روی زمین یا جای محکم بکوبید تا خاک روی آن بریزد.

گام دوم: در صورتی که چیزی به آن چسبیده که با تکان دادن جدا نمی‌شود نسبت به کندن آن با یک وسیله تیز اقدام نمایید.

گام سوم: با استفاده از شلنگ آب با  فشار بالا برای پاک کردن گل ‌و لای بین درزهای کفپوش اقدام نمایید.

گام چهارم: مقداری محلول صابون مایع به همراه سرکه سفید و آب گرم تهیه کنید و با استفاده از پارچه به آرامی بر روی کفپایی بکشید تا سطح آن را به طور کامل پاک کند. سپس با آب، مواد شوینده را پاک کنید.

گام پنجم: کفپوش‌ها را آویزان کنید تا آب آن به صورت کامل خشک شود. به منظور حفظ براقی و زیبایی بیشتر می‌توانید از واکس لاستیک خودرو یا داشبورد استفاده کنید. این کار باعث بیشتر شدن عمر این کفپوش‌ها نیز خواهد شد.

 

شستن کفپوش فابریکی یا لاستیکی

این کفپوش‌ها روی تمامی خودروها در هنگام خرید توسط کارخانه نصب شده است. این کفپایی‌ها که ارزانترین مدل موجود در بازار هم هست کمترین میزان پوشش کف خودرو را نسبت به مدل‌های دیگر دارد. برای تمیز کردن کفپوش لاستیکی اقدامات زیر را انجام دهید:

گام اول: کفپوش‌ها را از خودرو خارج کرده و آن‎‌ها را روی زمین یا جای محکم بکوبید تا خاک روی آن بریزد.

گام دوم: در صورتی که چیزی به آن چسبیده که با تکان دادن جدا نمی‌شود نسبت به کندن آن با یک وسیله تیز اقدام نمایید.

گام سوم: با استفاده از شلنگ آب با  فشار بالا برای پاک کردن گل ‌و لای بین درزهای کفپوش اقدام نمایید.

گام چهارم: با استفاده از شامپو سوپر فوم یاتاش که روش استفاده آن در صفحه معرفی محصول توضیح داده شده است، شتسشوی کفپوش خود را انجام دهید. همچنین به جای این محصول می‌توانید مقداری محلول صابون مایع به همراه سرکه سفید و آب گرم تهیه کنید و با استفاده از فرچه یا برس به آرامی بر روی کفپایی بکشید تا سطح آن را به طور کامل پاک کند. سپس با آب، مواد شوینده را پاک کنید.

گام پنجم: کفپوش‌ها را آویزان کنید تا آب آن به صورت کامل خشک شود. به منظور حفظ براقی و زیبایی بیشتر می‌توانید از واکس لاستیک خودرو استفاده کنید. این کار باعث بیشتر شدن عمر این کفپوش‌ها نیز خواهد شد.

 

شستن کفپوش‌های ژله‌ای

کفپوش‌های ژله‌ای مانند کفپوش‌های سه‌بعدی و پنج‌بعدی شستشو می‌شوند.

 

شستن کفپوش موکتی یا پارچه‌ای

همانطور که می‌دانید تمیز کردن این نوع کفپوش‌ها از سایر مدل‌ها سخت‌تر است لذا ترجیهاً از خرید این مدل کفپایی خودداری کنید. زمان زیادی نیاز از است تا این کفپوش‌ها به طور کامل خشک شود. به هیچ عنوان تا زمان خشک شدن کامل این کفپوش‌ها، آن‌ها را در داخل خودرو پهن نکنید چون بعد از گذشت یکی دو ساعت بوی نم فضا اتاق ماشین را پر خواهد کرد.

به سه روش می‌توانید این کفپوش‌ها را بشورید.

روش اول؛ شستشو با محلول خشکشویی سطوح پارچه ای خودرو یاتاش که نحوه استفاده از آن در بخش معرفی آن محصول توضیح داده شده است.

روش دوم؛ شستشوی با پودر لباسشویی و شامپو: نصف استکان پودر لباسشویی و نصف استکان شامپو معمولی را در آب گرم محلول کنید. با استفاده از یک فرچه محلول را بر روی کفپوش بکشید. پس از شستشوی کامل، آبکشی کامل انجام دهید.

روش سوم؛ شستشوی با اسپری تمیزکننده: در ابتدا با استفاده از جارو برقی گردو خاک روی کفپوش را پاک کنید. سپس شما می‌توانید از انواع اسپری‌های تمیز کننده و چند منظوره برای تمیز کردن کفپوش‌های پارچه‌ای یا موکتی استفاده کنید.

روش چهارم؛ استفاده از بخارشوی: در این روش هم مثل روش دوم در ابتدا جاروبرقی بزنید. سپس با استفاده از بخارشور کفپوش خودرا تمیز کنید. در انتها نیز برای کم کردن رطوبت کفپوش دوباره جاروبرقی بکشید.

 

شستن کفپوش صندوق

کفپوش صندوق هم بسته به جنس آن که چرمی، لاستیکی، ژله‌ای و یا موکتی  باشد می‌تواند مشابه روش‌های ذکر شده در بالا شسته شو‌ند.

لوازم مورد نیاز برای شستن کفپوش

  • صابون مایع
  • فرچه
  • سرکه
  • پودر ماشین لباسشویی
  • واکس لاستیک یا داشبورد
  • بخارشوی و جاروبرقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *